= 395,00 kn PDV je uključen u cijenu
 • Vrijednost790 kn
 • Popust50%
 • Ušteda395 kn
Nažalost, zakasnili ste :( Ponuda je istekla! Više sreće drugi put!

Napomene

  NOVO !!! Produžena ponuda -
  svi kuponi kupljeni do 30.06.2013. su aktivni i možete ih koristiti, dok je ostale moguće koristiti tek po završetku ponude Ponudu možete platiti općom uplatnicom, internet bankarstvom ili karticama Kupon je moguće koristiti tek po završetku ponude Jedna osoba može kupiti najviše
  2 kupona za sebe i 2 kao poklon Ponuda uključuje: specijalistički pregled štitnjače sa ultrazvukom i kontrola hormona TSH Radno vrijeme: pon-pet 08 - 20h Telefon za najavu: 01/ 301 49 23 Rok iskoristivosti kupona: 30.09.2013. Bioleptir se nalazi kod okretišta za Črnomerec Cjenik možete pronaći ovdje
Komentiraj

Liječnici opće prakse, kada im se ljudi požale na depresiju ili nervozu, uglavnom će ih poslati psihijatru, zbog ubrzanog rada srca uputit će ih kardiologu, zbog probavnih problema gastroenterologu, zbog promjena na koži i noktima ili opadanja kose dermatologu, a zbog povišenog kolesterola u krvi internistu, a uzrok svim ovim problemima zapravo može biti poremećaj u radu štitnjače. Naglo debljanje ili naglo mršavljenje, umor, razdražljivost, nesanica, natečenost, osjećaj knedle u grlu... sve to mogu biti simptomi problema sa štitnjačom.

Štitna žlijezda je endokrina žlijezda, nalazi se na prednjoj strani vrata, ispod grkljana. Ima oblik leptira, sliči na slovo H sa stanjenim prednjim dijelom, a teška je tridesetak grama. Hormoni štitaste žlijezde su T3 i T4, koji reguliraju intenzitet metabolizma u tijelu. Pri manjku hormona bazalni se metabolizam smanjuje 40%. Pod nadzorom hipofize (hormon - TSH) i hipotalamusa (hormon - TRH) štitasta žlijezda izlučuje T4 uz autoregulaciju, pa se izlučivanje aktivira čim se smanji razina tog hormona u krvi. Za sintezu hormona štitaste žlijezde potreban je jod kojeg dobivamo uglavnom iz hrane, a dovoljna količina joda je oko 50 mg godišnje.

Ako štitna žlijezda izlučuje premalo hormona, poticanje štitaste žlijezde će se povećati, kao kod gušavosti kojoj je uzrok nedostatka joda u hrani. U takvim okolnostima štitasta žlijezda ne može proizvoditi dostatnu količinu hormona, pa hipofiza izlučuje puno TSH, a tkivo se štitaste žlijezde znatno povećava.

Više o ponudi


Poliklinika Leptir prvi je privatni centar  u Hrvatskoj specijaliziran za sve medicinske usluge vezane uz štitnjaču. Njen osnivač je dr. Ante Škaro, specijalist otorinolaringolog, kirurg glave i vrata. Nude vam specijalističku pretragu, ultrazvuk štitnjače i pregled hormona TSH. Dr.Škaro započinje pregled uzimanjem anamneze bolesti, slijedi klinički pregled tijekom kojega liječnik vizualno i opipom nastoji otkriti povećanje ili čvornatost štitnjače. Pregledom ultrazvučnom sondom u ležećem položaju pokazuje se smještaj, građa, veličina, oblik, promjene kao što su čvorovi, ciste, upale i tumori. Na kraju slijedi evaluacija-analiza laboratorijskih nalaza hormona sa završnim preporukama, mišljenjem i eventualnom terapijom. Prema riječima dr. Škare, glavna opasnost kod evaluacije-analize nalaza je da se hormoni štitnjače promatraju strogo u okviru referentnih vrijednosti. Stvar je u tome da čak i kad su oni u referentnim vrijednostima, mogu postojati odstupanja od idealnog stanja. Ako liječnik to primijeti, može savjetovati čovjeku kako da spriječi daljnje pogoršanje, odnosno razvoj bolesti. Naučite kako možete samostalno pregledati štitnjaču i saznajte kako su stres i prehrana povezani s ovom žlijezdom, koju nazivaju energetskom centralom organizma.

Bioleptir d.o.o.

Ilica 253/1
10000 Zagreb
Hrvatska

tel: 01/ 301 49 23

email: info@poliklinika-leptir.hr
http://www.poliklinika-leptir.hr

Podijeli sa drugima:

Način plaćanja

Plaćanje možete izvršiti kreditnom karticom, debitnom karticom, internet bankarstvom i/ili općom uplatnicom.

 • Americanexpress
 • MasterCard
 • MaestroCard
 • Visa
 • Diners