= 200,00 kn PDV je uključen u cijenu
 • Vrijednost400 kn
 • Popust50%
 • Ušteda200 kn
Nažalost, zakasnili ste :( Ponuda je istekla! Više sreće drugi put!

Napomene

  NOVO !!! Produžena ponuda -
  svi kuponi kupljeni do 24.07.2013. su aktivni i možete ih koristiti, dok je ostale moguće koristiti tek po završetku ponude Ponudu možete platiti općom uplatnicom, internet bankarstvom ili karticama Jedna osoba može koristiti najviše 1 kupon za sebe i 1 kao poklon Ponuda uključuje: specijalistički pregled abdomena ultrazvukom Napomene: sa sobom ponijeti dokumentaciju sa prošlih pretraga Radno vrijeme: pon-pet 08 - 20h Telefon za najavu: 01/ 301 49 23 Rok iskoristivosti kupona: 30.10.2013. Poliklinika Leptir se nalazi kod okretišta za Črnomerec Cjenik možete pronaći ovdje
Komentiraj

Pregledajte svoje organe ultrazvučno i utvrdite njihovo stanje

Ultrazvuk abdomena složena je pretraga, kojoj je cilj prikazati različite abdominalne strukture. U trbuhu (abdomenu) nalaze se "mesnati" organi i šuplji organi probavnog sustava te žučni i mokraćni sustav, a u zdjelici su smještene genitalne strukture, prostata kod muškaraca, odnosno maternica i jajnici kod žena. Tu su još i magistralne (glavne) krvne žile. S obzirom na brojnost i složenost navedenih struktura, rutinska pretraga abdomena ultrazvukom svodi se na pregled organa tzv. gornjeg abdomena - jetre, žučnog sustava, gušterače, slezene, bubrega, nadbubrežnih žlijezda, retroperitonealnih krvnih žila i vene porte. Prije ultrazvučne pretrage abdomena bitno je da se pacijent drži propisanog režima dijete, temeljenog na hrani koja ne nadima (palenta, dvopek, kuhano meso i slično), jer uzimanje hrane koja nadima (voće, povrće, gazirani sokovi) izaziva se nakupljanje zraka u crijevima te širenje želuca i crijeva, što onemogućuje kvalitetan pregled. Vrlo je bitno da pacijent surađuje s liječnikom za vrijeme pretrage, odnosno da zauzme traženi položaj ili zadrži dah kad se to od njega zatraži.

Više o ponudi


Kad je riječ o bolestima jetre, ultrazvukom se može prikazati difuzno jetreno oštećenje kao masna infiltracija, hepatitis, ciroza i žarišna oštećenja jetre kao manji tumori tipa dobroćudnih hemangioma, ali i metastaze tumora drugih abdominalnih organa, kao i tumori jetre. Kod žučnih vodova, ultrazvuk je najkorisniji u otkrivanju žučnih kamenaca u žučnom mjehuru. Jasno se vidi proširenje žučnih vodova zbog njihove blokade kamencem ili tumorom. Ultrazvuk kvalitetno dijagnosticira postojanje upale ili malignih tumora žučne vrećice i mogu se vidjeti manji dobroćudni tumori ili naslage na stjenci žučne vrećice. Kod gušterače ultrazvučno se mogu otkriti natečena, upalno promijenjena gušterača (akutni pankreatitis), znakovi kronične upale, tumori, proširenje gušteračnih vodova iz različitih razloga kao primjer blokada tumorom. Kod slezene se često vidi njezino uvećanje, najčešće zbog ciroze jetre ili nekih infektivnih ili krvnih bolesti, a mogu se vidjeti i metastaze tumora, zatim infiltracija limfoma i slično. Manja dodatna slezena također je relativno čest nalaz. Ultrazvučnim pregledom bubrega mogu se prilično dobro prikazati bubrežni kamenci i bubrežne ciste. Kod odraslih najčešći je adenokarcinom bubrega, a kod djece Wilmsov tumor. U bubrezima su mogući i benigni tumori, a dobro se prikazuju i proširenja kanalnog sustava bubrega, prirođene anomalije i varijacije kao potkovasti bubreg, koje se često otkriju ultrazvukom. Ultrazvučnim prikazom nadbubrežnih žlijezda mogu se vidjeti veći tumori, kao adenomi, karcinomi, feokromocitomi, neuroblastomi i drugi. Kod starijih osoba, prije svega onih koje imaju visoki krvni tlak, dobro je pogledati i abdominalnu aortu, ne bi li se utvrdilo eventualno postojanje aneurizme (proširenja), jer aneurizme šire od 5 cm prijete puknućem. Pri pregledu obraća se pozornost na eventualno postojanje tekućeg sadržaja u abdomenu. Ultrazvukom se mogu prikazati i upalna stanja, a kod djece služi u dijagnostici bolesti koja uzrokuje mlazno povraćanje pojedene hrane.

Dakle, ultrazvuk je brza, bezopasna, bezbolna i dostupna metoda uvida u abdominalne strukture.

Bioleptir d.o.o.

Ilica 253/1
10000 Zagreb
Hrvatska

tel: 01/ 301 49 23

email: info@poliklinika-leptir.hr
http://www.poliklinika-leptir.hr

Podijeli sa drugima:

Način plaćanja

Plaćanje možete izvršiti kreditnom karticom, debitnom karticom, internet bankarstvom i/ili općom uplatnicom.

 • Americanexpress
 • MasterCard
 • MaestroCard
 • Visa
 • Diners