= 65,00 kn PDV je uključen u cijenu
 • Vrijednost130 kn
 • Popust50%
 • Ušteda65 kn
Nažalost, zakasnili ste :( Ponuda je istekla! Više sreće drugi put!

Napomene

  Ponudu možete platiti općom uplatnicom, internet bankarstvom ili karticama NOVO !!! Produžena ponuda -
  svi kuponi kupljeni do 24.04.2013. su aktivni i možete ih koristiti, dok je ostale moguće koristiti tek po završetku ponude PRILIKOM KUPOVINE POŠALJITE SVOJU ADRESU DOSTAVE NA: info@procreatio.eu ili nazovite na 091/ 335 50 62 Jedna osoba može kupiti 3 kupona za sebe i 3 kao poklon Ponuda uključuje: Veliko pakiranje KREME OD GAVEZA 250 ml Indikacije: bolovi u leđima, površinske rane na koži, čirevi na koži, prelomi kostiju, isčašenja i uganuća, modrice i podlivi, posjekotine i ujedi, lokalno krvarenje na koži. BESPLATNA DOSTAVA za kupnju 2 kupona! Dostava je na području cijele Hrvatske, poštarina je prema važećem cjeniku HP EXPRESSA Rok iskoristivosti kupona: 31.05.2013.
Komentiraj

Od svih domaćih ljekovitih biljaka gavez sadrži alantoin, tvar koja ponajviše djeluje u stvaranju novih stanica, zbog čega se gavez koristi u liječenju rana, čak i zapuštenih gnojnih rana. Njime se liječe sve vrste ozljeda: ispucanost, posjekline, lom kostiju, izljev krvi i sl.
Gavezova mast djeluje putem alantoina koji je aktivator rasta stanica. Alantoin ubrzava zarastanje rana, obnavljanje slomljenog koštanog tkiva, kao i tetiva oštećenih usljed iščašenja i uganuća. Ovo je moguće zahvaljujući brzoj difuziji alantoina kroz kožu i okolna tkiva.Gavezova mast omogućava brzi nestanak modrica i podliva tako što dovodi do hemolize eritrocita u oštećenom tkivu.Za liječenje rana, i čireva na koži, veoma je važan tzv. "flaster-efekat" toniziranja oboljelog područja usljed prisustva sluzi i tanina, dok alantoin sprečava formiranje ožiljaka ubrzanim obnavljanjem stanica epitela kože. Adstringentna svojstva tanina su važna za zaustavljanje krvarenja.
Gavez (lat.: Symphytum officinale) je višegodišnja biljka s ljubičastim ili ružičastim cvjetovima. Ostali nazivi ove biljke su crni gavez, kilnjak, konjski rep, veliki gavez, korijen za slomljenu nogu, gabež, opašica, svatovci, vela konsolida, volovi jezik. Gavez sadrži alantoin, tanine, sluzi i pirolizidinske alkaloide. Može pospješiti granulaciju i stvaranje kalusa, djelovati protuupalno (antiflogistično) i pomoći kod iščašenja, uganuća, prijeloma i podljeva krvi. Upotreba biljke za internu konzumacija, kao u obliku čaja, se ne preporuča, jer može izazvati oštećenje jetre. Biljka može narasti i do 60 cm.

Više o ponudi

Spas za bol u leđima

Gavez može olakšati život milionima ljudi koji muku muče sa bolovima u leđima, tvrde naučnici. Mast koja sadrži ekstrakt ove biljke uspjela je tokom testiranja za pet dana u potpunosti izliječiti bol u leđima. Naučnici su ispitivali 120 osoba sa bolovima u donjem i gornjem dijelu leđa.

Polovici ispitanika dali su mast od gaveza koju su u periodu od pet dan trebali mazati tri puta dnevno na leđa, dok su ostali dobili lažnu mast. Nijednoj grupi nije rečeno šta koriste. 

Nakon pet dana jakost boli kod osoba koje su mazale lažnu mast smanjila se za 39 posto, što naučnici objašnjavaju željom da se osjećaju bolje.

Ali osobe koje su bolna mjesta mazale gavez mašću priznale su da je bol manja za čak 95 posto. Gavez također djeluje jako brzo, već nakon sat vremena od nanošenja.

Istraživanje su proveli naučnici sa Njemačkog sportskog univerziteta u Bonnu, a rezultati su objavljeni u British Journal of Sports Medine. "Ekstrakt korijena gaveza je nevjerojatno moćan i klinički dokazano efikasno smanjuje akutnu bol", stoji u objašnjenju rezultata istraživanja.

MEDICINSKA PRIMJENA: Tri puta dnevno utrljati mast na oboljelo mjesto.

Procreatio d.o.o.

J.J.Strossmayera 322c
31000 Osijek
Hrvatska

tel: 091/ 335 50 62

email: info@procreatio.eu
http://www.procreatio.eu

Podijeli sa drugima:

Način plaćanja

Plaćanje možete izvršiti kreditnom karticom, debitnom karticom, internet bankarstvom i/ili općom uplatnicom.

 • Americanexpress
 • MasterCard
 • MaestroCard
 • Visa
 • Diners